Terug naar Projecten & Nieuws

Rallyrijders trotseren de nacht voor het goede doel

Gepubliceerd op:
Rallyrijders trotseren de nacht voor het goede doel

Afgelopen zaterdag (24 juni) organiseerde de Ronde Tafel Oldambt (RT41) samen met Business Rally Events voor de 5e keer de befaamde Oldambtster Nachtrit. Rond 22.30 reden vanaf Cultuurhuis De Klinker in Winschoten een veertigtal oldtimers, sportauto’s en cabrio’s (equipes) de nacht tegemoet.

De route liep deze editie via het Groninger landschap binnendoor richting het Duitse Heede, waar de eerste stop bij restaurant Kannelloni plaatsvond. De ontvangst was in handen van collega’s van de Duitse Round Table Emsland Nord, waar na ‘kaffee und kuchen’ de equipes hun route over smalle donkere weggetjes en zandpaden richting Emmen vervolgden. Onderweg werden de bijrijders naast kaartlezen, wakker gehouden met allerlei opdrachten, zoals berm-darten, zoeken van letters en het halen van stempels. Bij zonsopkomst om klokslag 04.30u, finishte de 1e equipe bij restaurant In den Stallen in Winschoten. Het team dat naast de meeste punten ook de tijdsopdracht won, namelijk door de hele route de juiste gemiddelde snelheid te rijden, lag dit jaar in handen van oud tafelaar Mark van Esveld en zijn navigator Ruth van Dongen. Omdat de Ronde Tafel het belangrijk vindt de maatschappij een warm hart toe te dragen, komt de opbrengst dit jaar ten goede aan Stichting Kindervakantiekampen Winschoten. De Ronde Tafel kijkt terug op een succesvolle editie en heeft de 6e editie voor 2018 reeds aangekondigd.

Foto's zijn gemaakt door: Foto Nijkamp

 

Bekijk ook

Inzameling 41 VOOR OEKRAÏNE

Inzameling 41 VOOR OEKRA√ŹNE

Bron: https://41clubwinschoten.nl/ - Op een afstand waar je normaal heen rijdt voor je vakantie in Frankrijk of Italië, speelt zich een drama af. Naar schatting zijn er 3 miljoen vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, onderweg naar Wes…
 
Valentijn actie

Valentijn actie

Hoe verras jij jouw Valentijn? Het valt niet mee om elk jaar iets leuks te bedenken voor jouw valentijn. De Ronde Tafel 41 helpt jou hier bij en heeft een leuke actie bedacht, waarbij de opbrengst gaat naar het goede doel.
 
Paasrit 2021

Paasrit 2021

Het was een witte Pasen! Een zeer bijzonde dag qua weer, maar ook een zeer bijzondere dag dat wij vanuit de Ronde Tafel toch iets hebben georganiseerd tijdens de Corona Lockdown! Uiteraard volgens alle RIVM regels en geheel contactloos. Benieuwd…