Terug naar Projecten & Nieuws

Rallyrijders trotseren de nacht voor het goede doel

Gepubliceerd op:
Rallyrijders trotseren de nacht voor het goede doel

Afgelopen zaterdag (24 juni) organiseerde de Ronde Tafel Oldambt (RT41) samen met Business Rally Events voor de 5e keer de befaamde Oldambtster Nachtrit. Rond 22.30 reden vanaf Cultuurhuis De Klinker in Winschoten een veertigtal oldtimers, sportauto’s en cabrio’s (equipes) de nacht tegemoet.

De route liep deze editie via het Groninger landschap binnendoor richting het Duitse Heede, waar de eerste stop bij restaurant Kannelloni plaatsvond. De ontvangst was in handen van collega’s van de Duitse Round Table Emsland Nord, waar na ‘kaffee und kuchen’ de equipes hun route over smalle donkere weggetjes en zandpaden richting Emmen vervolgden. Onderweg werden de bijrijders naast kaartlezen, wakker gehouden met allerlei opdrachten, zoals berm-darten, zoeken van letters en het halen van stempels. Bij zonsopkomst om klokslag 04.30u, finishte de 1e equipe bij restaurant In den Stallen in Winschoten. Het team dat naast de meeste punten ook de tijdsopdracht won, namelijk door de hele route de juiste gemiddelde snelheid te rijden, lag dit jaar in handen van oud tafelaar Mark van Esveld en zijn navigator Ruth van Dongen. Omdat de Ronde Tafel het belangrijk vindt de maatschappij een warm hart toe te dragen, komt de opbrengst dit jaar ten goede aan Stichting Kindervakantiekampen Winschoten. De Ronde Tafel kijkt terug op een succesvolle editie en heeft de 6e editie voor 2018 reeds aangekondigd.

Foto's zijn gemaakt door: Foto Nijkamp

 

Bekijk ook

We are stronger! Voor Sint Maarten!

We are stronger! Voor Sint Maarten!

Ook de Ronde Tafel 41 Winschoten doet mee aan "We Are Stronger" en leveren hiermee een bijdrage aan de wederopbouw van het zwaar getroffen Sint Maarten. De 20 pins zijn besteld! 
 
Round Table 41 schenkt geld aan Stichting Kindervakantiekamp Winschoten

Round Table 41 schenkt geld aan Stichting Kindervakantiekamp Winschoten

  Winschoten – Round Table 41 uit Winschoten heeft de opbrengst – 3.000 euro – van de 5e editie van de Oldambtster Nachtrit overhandigd aan Stichting Kindervakantiekamp Winschoten.  
 
Erik Post, is officieel vice van de NTR!

Erik Post, is officieel vice van de NTR!

Wat zijn wij trots dat de RT41 voor in ieder geval de komende 2 jaar in het hoofdbestuur Round Table NL vertegenwoordigd is. Niemand minder dan ons langstzittend lid Erik Post, is vanaf vandaag officieel vice van de NTR! Op de champagne moesten we k…