Terug naar Projecten & Nieuws

Het Tafelhuis 2018

Gepubliceerd op:
Het Tafelhuis 2018

Het Tafelhuis Oost-Groningen zamelt dit jaar geld in voor stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis. Hét Oost-Groninger radio-event van 2018 vindt plaats van 13 tot en met 16 december in cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Het is van begin tot eind 24/7 te volgen op tv en radio via RTV GO!

 

Tijdens Het Tafelhuis 2018 verblijven de DJ’s Richard Pathuis, Jack Westers en Mitchell Weijermars vier dagen lang in een glazen huis in De Klinker. Zij verzorgen dan live-radio met allerlei acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De organisatie wordt mede gedragen door de serviceclubs Rotary Winschoten, 41Club en Round Table 41 Oldambt.

Het goede doel
De organisatie van Het Tafelhuis koos met stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis voor een goed doel in eigen regio. “We willen graag zo veel mogelijk mensen helpen. Daarnaast was bepalend dat deze stichting een concreet plan indiende voor besteding van het bedrag”, vertelt Jaron Hessels namens de organisatie. 

De Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis dienden een plan in om VR-iendjes aan te schaffen. Dit zijn kleine robots met een 360-graden camera om op school of thuis te plaatsen. Met name jonge patiënten die voor langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen door middel van een VR-bril mee kijken en communiceren in de klas of thuis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld lessen volgen of de verjaardag van familie thuis meemaken. Hessels: “Wij hopen zoveel mogelijk VR-iendjes aan het Ommelander Ziekenhuis te kunnen schenken.”

Keuze van het doel
Voor het kiezen van een goed doel deed de organisatie een oproep aan mensen uit de regio om goede doelen aan te dragen. “Er kwamen vele ideeën voor zeer goede doelen binnen. De keuze was lastig en viel uiteindelijk op de genoemde stichting”, zegt Hessels. “Het liefst zouden wij elk doel steunen, want ze hebben allemaal hulp nodig. Daarom zijn er inmiddels enkele andere goede doelen overgedragen aan projecten van Round Table Winschoten. Zo ging de opbrengst van de drive-in bioscoop in Winschoten van afgelopen weekend naar stichting Dichte Knip. We bewaren deze lijst met goede doelen voor toekomstige projecten.”

Bekijk ook de site van "Het Tafelhuis 2018"

Dit evenement Sponsoren? Bekijk hieronder onze sponsorpakketten
Sponsorpakketten (PDF)

 

Paasrit 2021

Paasrit 2021

Het was een witte Pasen! Een zeer bijzonde dag qua weer, maar ook een zeer bijzondere dag dat wij vanuit de Ronde Tafel toch iets hebben georganiseerd tijdens de Corona Lockdown! Uiteraard volgens alle RIVM regels en geheel contactloos. Benieuwd…
 
Stichting Tsjernobyl Oldambt

Stichting Tsjernobyl Oldambt

RT heeft een donatie van €360 gedaan aan de stichting Tsjernobyl Oldambt. Tijdens hun verblijf zijn deze kinderen in de voorjaarsvakantie naar de dierentuin in Emmen geweest, wat mede mogelijk was door de bijdrage van RT. Na een verblijf van 6 w…